Bruse globetrotter vertelt over tocht

Bruinisse – Martijn Dijkstra (41) heeft zijn tienjarige zeiltocht over het westelijk halfrond kort onderbroken voor een verblijf in zijn geboortedorp Bruinisse. Woensdagavond 21 oktober zal de globetrotter vanaf 20.00 vertellen over zijn tocht langs 1500 verschillende aanlegplaatsen van Spanje tot de Canarische Eilanden van de Cariben tot aan de Oostkust van de VS. In de showroom van Bal Watersport aan de Dorpsweg in Bru bent u welkom. Entree 5€.

Martijn zal aan de hand van foto’s verhalen over zijn zeiltocht die tien jaar geleden begon, en spoedig weer zal aanvangen. Hij verliet Nederland vanwege de “verstikkende, belachelijke regels”. “Ik merkte tijdens mijn werk op sleepboten dat steeds minder mocht, weg vrijheid. Nu vaar ik rond waar ik wil en hoe ik wil. Ik repareer en sleutel wat aan boten, daar verdien ik de kost mee. En ik leef van een schijntje. Heerlijk.”

Hij is zijn hele leven ‘al gek van bootjes’. De Prinses Mia, de zeilboot van Dijkstra ligt tijdelijk bij de Winterstalling van Bal Watersport en zal woensdagavond ook te bezichtigen zijn. “Ach, waarom ik steeds maar ergens heen vaar en niet lang ergens kan blijven, weet ik niet. Het zit in mijn bloed, denk ik. Ik hou niet van vaste plekjes”.

Graag aanmelden voor de bijeenkomst via info@balwatersport.nl

Laat ook weten dat je komt middels het facebook-event