Eigenschappen

Zeewater en temperatuur bestendig

MARINEDECK 2000®EXTERIOR is langdurig getest op zeewater met een extreem hoog zoutgehalte en in zeer wisselende omgevingstemperaturen. Zeewater, noch extreme temperatuurverschillen hadden enige invloed op de proefdekken.

UV (zonlicht) bestendig

Langdurige laboratorium- en praktijktesten hadden geen noemenswaardig effect op MARINEDECK 2000®EXTERIOR

Bestand tegen elk type weer

Temperaturen van -40°C tot +45°C hadden geen invloed op de proefdekken. De verschillende testen vonden plaats in de natuurlijke omgeving en op meerdere locaties in de wereld.

Duurzaam en buigzaam

Deuken, van bijvoorbeeld vallend gereedschap of stoelpoten, veren binnen korte tijd weer terug.

Geluid – en temperatuurisolatie

Natuurkurk is één van de beste isolatiematerialen. Het samenpersen van kurk verhoogt de isolatiewaarde naar rato. De gemiddelde temperatuur- en geluidsisolatie van MARINEDECK 2000®EXTERIOR is 15 keer hoger als die van teakhout. Hierdoor is de standaard dikte van 0,9 cm minimaal gelijk aan 14,5 cm teakhout.

Antislip eigenschappen

De antislip eigenschappen van MARINEDECK 2000®EXTERIOR zijn bijzonder goed. Praktijktesten geven volledig antislip aan in: droge omstandigheden, onder een 40° hoek met een gewicht van 60 kg natte omstandigheden, onder een 38° hoek met een gewicht van 60 kg.

Schoon houden

MARINEDECK 2000®EXTERIOR kan eenvoudig worden schoon gehouden met alle normale reinigingsmiddelen zonder citroenoplossing.